ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

4 juni 2022 ‘Mitternachtslauf’

4 juni 2022 – de voorspellers deden er een graadje bij en kwamen uit op 22 tot 29 graden, met kans op een regenbui. Die niet viel. Voor de tuin jammer, maar voor de Mitternachtslauf kwam het goed uit. We liepen mee met de olympische gedachte, dat meedoen belangrijker is dan winnen; iets wat overigens toch niet gelukt zou zijn.

In de puntkamer stond het stuken van de vakken in de achtergevel nog steeds op het programma. We hebben weer een paar vakken gedaan, waaronder het vak waarvoor we een afwerkrandje gemaakt hebben. Het schiet inmiddels aardig op en we zijn ruim over de helft.

Zo af en toe komt er een andersoortig karweitje tussendoor en dat was dit keer een plank voor de slaapkamerkast. De plank die er nu inzit is een doorgezakte noodplank. Van in totaal 24 eiken latjes van 9 mm dik, met verschillende breedtes, gaan we nu een nieuwe plank maken. 

Nadat we de plankjes op breedte en lengte gezaagd hadden, hebben we ze gelijmd en alles zo goed mogelijk vastgezet met lijmklemmen. Het was niet mogelijk om op elke verbinding een klem te zetten en het is afwachten of het gelukt is. De maten zijn iets groter dan nodig, zodat we de plank als geheel op maat kunnen zagen.