ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

6 juni 2022 ‘Pinksterregen’

6 juni 2022 – gisteren was het een echte regendag en ook vandaag valt er het nodige. Prima voor de tuin en met een temperatuur die kan oplopen tot 25 graden voelt het wat tropisch aan. Iets wat goed past bij onze krokodil. Hij heeft een aardige schutkleur en om hem beter te zien hebben we het restant wit grind er omheen gelegd.

Ook diverse andere planten in de tuin doen het goed. De Akelei is grotendeels uitgebloeid, maar opeens staat de tuin weer vol met de Biesknikbloem. Geen spectaculaire plant, maar wel een met een heleboel gele bloemen. Door het droge weer doet de Sedum het ook goed en diverse soorten staan in bloei.

Droge leemgrond is keihard, maar nu het geregend heeft, kunnen we de resterende zaadjes eindelijk zaaien. Om ruimte te maken, hebben we de her en der ontgonnen stukjes tuin wat groter gemaakt.

Vanwege Pinksteren doen we vandaag geluidsarme karweitjes, waaronder het stuken in de puntkamer. Behalve het roeren met de mixer maakt dit nauwelijks geluid. Het deel boven de steiger is nu af en ook onder de steiger schiet het aardig op.

We hebben de kastplank uit de klemmen gehaald en over het algemeen zijn we tevreden. Hier en daar zit een spleetje, maar die zie je niet meer als de plank in gebruik is. We hebben de plank geschuurd en het op maat zagen doen we morgen (vanwege de herrie).