ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

8 juni 2022 ‘ontspijkeren’

8 juni 2022 – de temperatuur was met 17 tot 23 graden ongeveer hetzelfde als gisteren. Ook de regen en ons werk waren grotendeels hetzelfde.

De lelijke leemvulling van het vakwerk van de terraskamer begint nu ook aan de kant van de terraskamer een mooi uiterlijk te krijgen. De eerste laag grove leemstuk (= Unterputz) zit er nu op en afhankelijk van het resultaat als het droog is, komt er misschien Oberputz op en daarna in ieder geval Feinputz. In het eerste vak zitten wat krimpscheuren en het is de vraag hoe we die het makkelijkst kunnen wegwerken.

De plank in de slaapkamerkast paste prima, maar kon er nog niet in. Het scheefhangen van de noodplank werd ook veroorzaakt doordat verbindingen in de zijkant van de kast los zaten. We hebben die gelijmd en morgen gaat de plank erin.

In de puntkamer hebben we een deel van het vakwerk van de achtergevel geïmpregneerd. Dit was nog niet gedaan en het is – vanwege spetters – handig om dit te doen voor je de vakken gaat afwerken.

Een groot deel van de dag hebben we oude dakbalken ontspijkerd. De balken die we nodig hebben in de puntkamer en de vide hebben we wel (denken we), maar een groot deel moet nog ontspijkerd worden. De oogst van vandaag was een nagel en spijker assortiment van ruim 1,5 kilo.