ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

10 juni 2022 ‘Obsidentify’

10 juni 2022 – de temperatuur steigt weer en vandaag kan het 19 tot 25 graden worden. We hebben opgeruimd en de gereedschapskast ingedeeld en gevuld. Het is nog een voorlopige vulling, want het antislip rubber moet er nog in.

Om te kunnen zien of en hoe alles groeit, hebben we foto’s gemaakt van alle plekken (een stuk of 10) in de tuin waar we, deels na het ontginnen, bollen gepoot en gezaaid hebben. Over een tijdje hopen we te zien dat er van alles bloeit.

Om te kijken welke planten er in onze tuin staan, maken we o.a. gebruik van de app Obsidentify. Die bevalt prima; je kunt het via de camera doen, maar ook het identificeren vanaf een foto of beeldscherm werkt goed.