ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Oud nieuws 18 juli 2006 – Kinheim

18 juli 2006, het was de bedoeling om bovenlangs van Kröv naar Ürzig te lopen, maar dit bleek, zeker bij 34 gr.,verder dan gedacht. Uiteindelijk zijn we niet verder gekomen dan de Lösnischer Brücke (bij Lösnich). Daar zijn we overgestoken en toen via Kindel over de brug weer terug naar Kinheim (aan “onze” kant van de Mosel).

Kinheim is een dorpje met ca. 800 inwoners. De vrij smalle Burgstrasse is de mooiste straat en dit was waarschijnlijk de doorgaande weg voordat de Moselweinstrasse er was. Het is nu een soort voetgangersgebied met aan weerszijde mooie oude (vakwerk)huizen.

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.