ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

20 juli 2022 ‘nauwelijks regen’

20 juli 2022 – de temperatuur doet een stapje terug vandaag, maar het kan toch nog 26 tot 36 graden worden.

Er zijn (onweers)buien voorspeld en een flinke bui zou welkom zijn voor de tuin. De meeste planten hebben last van de droogte en de hoge temperaturen en enkele zijn er al bezweken. De pruimenbomen hebben hun laatste vruchten laten vallen en de hoop is nu gevestigd op een goede bramenoogst. De voortekenen zijn vooralsnog goed.

We gingen verder met het werk waar we gisteren geëindigd waren. In de achtergevel van de puntkamer is er een wit vak bijgekomen en dat betekent dat de linkerkant van de achtergevel klaar is. Nu zijn de resterende vakken van de rechterkant aan de beurt.

Voorzien van een herstelde luchtslang konden we verder op de vide. Onder het onderste raam zijn er nu een paar stroken tussen de balken waar een onderkant (tegen het uitzakken van steenwol) inzit en een houtvezel isolatieplaat (die moet zorgen voor de ventilerende luchtspleet onder de dakplanken).

Op de kamer met de lage deur is het behang aan de kant van de rookruimte eraf. Net als op andere plaatsen in het huis, zitten er onder het behang versieringen die er eeuwen geleden met een slabloonroller opgebracht zijn.

Deze zijn sjabloonversieringen zijn bruin en (voor ons) niet mooi genoeg om het allemaal in het zicht te laten. Misschien laten we ergens een klein stukje zien als herinnering aan een ver verleden.

Van de beloofde regen kwam weinig terecht in het begin van de avond vielen er een paar druppels en hopelijk valt er vannacht nog wat.