ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

21 juli 2022 ‘vogelvrije vide’

21 juli 2022 – vannacht is er geen druppel regen gevallen en vandaag zou het ook droog blijven. Met 23 tot 31 graden zakt de temperatuur iets, maar de planten hebben het nog steeds zwaar.

Voor het merendeel was het werk vandaag een voortzetting van gisteren. In de puntkamer is er weer een vak afgewerkt; de laatste vakken aan de rechterkant zijn nu aan de beurt. Als deze vakken gedaan zijn, zijn we er nog niet, want aan de andere kant van de kamer is het vakwerk nog niet af.

Op de vide hebben de laatste rijen tussen de dakbalken een bodem gekregen. Dit vrij tijdrovende karwei zit er op en nu kunnen we verder met het isoleren en aftimmeren van dit deel van het dak. Hiervoor gebruiken we de oude originele planken. 

Het dak van de vide heeft overigens nog niet overal een boeiboord, waardoor vogels in en uit kunnen vliegen. We hebben dit nu provisorisch dichtgemaakt met stenen, waardoor de vide vogelvrij is. Het totale pand is nog niet vogelvrij, want er zijn nog (minstens) 2 plaatsen waar vogels, vleermuizen en andere vliegbeesten ongehinderd naar binnen en buiten kunnen.