ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

22 juli 2022 ‘achter het behang’

22 juli 2022 – vandaag wordt het iets warmer dan gisteren, met 20 tot 34 graden. Kans op regen is er nauwelijks, dus de planten krijgen het de komende dagen weer zwaar.

In de puntkamer was het ‘business as usual’, met het afwerken van het volgende vak. Het einde komt in zicht en de puntkamer lijkt steeds lichter te worden.

Op de vide dachten we meters te gaan maken met het isoleren met houtvezelplaten, maar dat pakte wat anders uit. Net als in de grootste deel van het pand, heeft er ook in de vide nooit elektriciteit gezeten. Wij willen dat wel hebben en het is handiger om voor het aftimmeren de kabels te trekken. Dat hebben we vandaag dus eerst gedaan aan de kant die nu geïsoleerd wordt. De andere kant en de nok volgen t.z.t..

Gelukkig was er vandaag nog voldoende tijd over om verder te gaan met de houtvezelisolatieplaten. Iets meer dan de onderste helft zit er nu in. We gaan er nu eerst een deel van de steenwol isolatie in doen en er een paar planken opzetten, zodat we zien hoe het er uit komt te zien.

Achter het behang van de lagedeurkamer zit stucwerk, ook op de houten balken. Om ervoor te zorgen dat het stucwerk goed op het hout blijft zitten, is er gebruik gemaakt van gaas en van ijzerdraad, wat met spijkertjes vastzit.