ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Oud nieuws 18 juli 2006 – Lösnich

18 juli 2008, bovenlangs van Kröv naar Ürzig bleek bij 34 gr. iets te ver. Toen we eindelijk een pad naar beneden gevonden hadden, kwamen we uit bij de Lösnischer Brücke, die zoals de naam al aangeeft bij Lösnich ligt. Lösnich is een dorpje met ca. 430 inwoners (december 2010), waar niet zoveel te beleven valt. Wel is het een oud dorp, want al in 1066 wordt het in een akte genoemd. We hebben door de Hauptstrasse en langs de Mosel gelopen en toen waren we er al weer uit.

We moeten nog wel een keer terug om wat mooiere foto’s te maken, want in Lösnich is meer te zien dan dit.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.