ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

26 juli 2022 ‘iets te rustiek’

26 juli 2022 – vergeleken met vorige week doet de temperatuur een flinke stap terug, want het wordt 22 tot 28 graden en ook de komende dagen zou het onder de 30 graden blijven. 

In de puntkamer kreeg het een na laatste vak van de achtergevel z’n witte afwerklaag. We zien al uit naar de dag van morgen, als we nadat het laatste vak gedaan is, weer een karweitje van de schijnbaar niet korter wordende ‘to do list’ kunnen afstrepen.

Een paar planken die we vorige week tegen het dak van de vide gezet hebben, waren net iets te kort. Om er -indien nodig- een klein stukje aan te kunnen zetten, hebben we er een lat achter gezet, waarop we de ontbrekende eindstukjes op vast te maken.

Oud materiaal wat niet recht of vlak is, hergebruiken we vaak toch en dan krijgt het de term ‘rustiek’ mee. Dit geldt ook voor de oude originele dakplanken die we nu aan het hergebruiken zijn. Die zijn verre van recht en zitten vol beschadigingen.

Een tweetal brede dakplanken had echter afwijkingen van bijna 3 cm. Dat was zelfs voor dit huis is te rustiek en daarom hebben we de planken recht gezaagd. Het voordeel was, dat we ze meteen op de juiste breedte konden zagen, zodat het goed uitkomt bij de sparing van het raam.