ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

28 juli 2022 ‘de andere kant’

28 juli 2022 – de temperatuur gaat weer ietsje omhoog en kan de 30 graden weer halen. Er is verder bewolking voorspeld, maar geen regen.

In de puntkamer werd de herstart gemaakt met het afwerken van de vakwerkwand aan de kant van de vide. In deze vakken zitten nog de originele leemwikkels, die we afgewerkt hebben met leemstuc. Als laatste zitten er 2 lagen witte leemverf op, die -zoals de naam al aangeeft- geschikt is om op leem te doen. Net als de vakwerkwand van de buitengevel, zal ook deze wand de komende tijd steeds witter worden.

Op de vide stond het beplanken met de oude dakplanken op het programma; het zal nog wel eventjes duren voordat dit dakdeel af is. De oude kromme planken met uiteenlopende breedtes en diktes, werken minder soepel dan moderne planken met groef en veer.

In de lagedeurkamer is er weer het nodige stucwerk van de muur aan de kant van de slaapkamer afgehaald, waardoor er nu een schoor bij de deur zichtbaar is. Ook is er weer een stuk staander schoongemaakt met de roterende staalborstel.