ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Wandeling 18 juli 2006

18 juli 2006, het was met 34 graden eingenlijk te warm om te lopen, maar we begonnen er toch aan, want er waren nog routes genoeg. Vanwege het weer kozen we voor een route die deels door een bos ging. Na een uurtje lopen kwamen we langs de Lunzeberg Hütte (vergeten om een foto te maken…) en vervolgens gingen we van de route af en hadden het plan om bovenlangs naar Ürzig te lopen.

  Dit bleek wat verder dan gedacht, al kwamen we een halfuurtje later opeens een vervoermiddel in de vorm van een verlaten helikopter tegen, waarmee we er zo zouden zijn. Bij gebrek aan vliegbrevet zijn we toch maar verder gaan lopen en weer een halfuurtje later kwamen we een bewijs tegen dat we op de goed weg waren.

De weg was goed, maar de afstand was te ver en we besloten over te steken via de brug bij Lösnich. We zochten daarvoor een weg naar beneden, maar konden die eigenlijk niet vinden. Uiteindelijk zijn we via een niet al te steil wijnveld bij de Mosel aangekomen.

Via de Lösnischer Brücke kwamen we een kwartiertje later in Lösnich (lees hier). Hier waren we snel doorheen en we liepen door naar Kindel om daar weer de burg over te gaan naar Kinheim (lees hier). Inmiddels waren we al ruim 3,5 uur aan het lopen en we besloten terug te gaan naar Kröv. Al met al was het leuke wandeling, ondanks dat we Ürzig niet hebben gehaald.

De complete fotoserie van de wandeling staat hier.

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.