ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

7 september 2022 ‘afgevinkt’

7 september 2022 – de regen is bezig met een kleine inhaalslag, want vannacht is er weer wat gevallen en ook voor vandaag is er regen voorspeld. De temperatuur is met 22 tot 28 graden nog steeds redelijk zomers.

De glasvezelkabelgravers zijn nu volop bezig rondom ons huis en het lijkt wel of we een slotgracht krijgen. Na het verwijderen van kitresten, hebben we het verven van het keukenraam nog maar even uitgesteld, in verband met voorbij komende stofwolken.

Gelukkig waren de stofwolken toch nog redelijk snel verdwenen en hadden raam en kozijn aan het eind van de werkdag een verse laag verf. Het keukenraam en het vakwerkje erboven kunnen worden afgevinkt.

De boogdeur heeft de laatste strookjes compriband gekregen en toen die redelijk uitgezet waren, hebben we cementkit in de naad tussen muur en kozijn gedaan. Dit is een apart soort kit, waar we nog niet eerder mee gewerkt hadden. We zijn benieuwd hoe het zit als het droog is. De tochtband tussen deur en kozijn beviel wel en we hebben de rest van de tochtband opgemaakt. Helemaal af is de deur nog niet, maar dat komt binnenkort.

In de lagedeurkamer gaan we vakken afwerken met Kalkputz Fein. Dit is tevens een soort van oefening voor het afwerken van het vakwerk aan de rechterkant, wat ook ooit moet gebeuren, Het spul is behoorlijk plakkerig en met name bedoeld voor dunne laagjes (tot 3 mm). Het werken viel niet tegen en het eerste vak is af.

Door ander werk, was de dagelijkse plank op de vide niet meer dan een plankje. Wel een plankje wat tijd kost, want het was het hoekje in het raamgat, waarin dubbel verstek zit. De planning is om morgen meer te doen.