ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

10 september 2022 ‘van koel naar fris’

10 september 2022 – lange tijd was het bij tropische buitentemperaturen lekker koel in de garage en werkplaats, maar nu gaat het in de richting van fris, bij buitentemperaturen van 13 tot 20 graden, met wind en regen.

In de kamer met de lage deur is het derde vak inmiddels voorzien van een laagje Kalkputz. Verder hebben we besloten, om net als in de aangrenzende slaapkamer, alleen de hoofdbalk kaal te maken en de verf op de dwarsbalken alleen te fatsoeneren.

Dit is dezelfde balk (die dus door 2 kamers loopt) en bovendien; als je in de relatief kleine kamer alle plafondbalken donker maakt, dan wordt het in de kamer zelf ook donkerder.

Op de vide gingen de laatste 2 – op maat gemaakte – plankjes aan de rechterkant er redelijk snel op. Met oude niet-rechte/vlakke planken, is het altijd afwachten hoe een aansluiting met dubbel verstek er uit komt te zien en deze keer pakte het goed uit.

In het midden van de vide komt t.z.t. een lamp te hangen, maar volgende keer gaan we net als in de koeienstal en puntkamer een tijdelijke tl-buis als een soort bouwlamp ophangen. Hiervoor hebben we de gaten geboord en de kabel getrokken.