ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Festung Mont Royal (1687-1698)

12 en 14 juli 2006, op 2 dagen hebben we delen, of eigenlijk restanten, van de eens zo imposante Festung Mont Royal bekeken. Ooit was dit het grootste bouwwerk van Europa, gebouwd door 8.000 dwangarbeiders, was het groot genoeg om als winterkwartier te dienen voor 12.000 soldaten en 3.000 paarden. Veel plezier en nut heeft dit bolwerk helaas niet gehad, want kort nadat de bouw af was, werd het in 1698 al vernietigd door Lodewijk XIV (14e) als onderdeel van de Vrede van Rijswijk (1697).

Bij het maken van dit bericht zagen we dat de foto’s eigenlijk geen compleet beeld geven; we gaan er daarom zeker nog een keer heen om de rest te bekijken/fotograferen.
Hier staat de complete fotoserie tot nu toe en hier staat een site met veel info over Mont Royal.

Leave a Reply