ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

20 september 2022 ‘licht in de videduisternis‘

20 september 2022 – de temperatuur in de woonkamer is inmiddels gedaald tot 17 graden en in de werkplaats is het 14 graden en het is opvallend hoe snel heimwee naar de tropische temperaturen van kortgeleden op komt zetten.

De werkdag was wat korter vandaag, maar gelukkig nog lang genoeg om wat te kunnen doen.

In de Scheune zijn we met tochtstrippen en een latje onderaan de 2e deurhelft van de boogdeur bezig geweest. We moeten alleen nog wat kitten en dan is het klaar voor de herfst.

Op de lagedeurkamer hebben we de kalkverf getest op de balk. Het is even afwachten wat het geworden is, omdat we geen wit pigment toegevoegd hebben. Voor de vakken die een oud-roze-achtige kleur krijgen hebben we verf met pigment gemengd en die gaat er morgen op.
Ook hebben we nog wat verf en kalk van de grote balk afgehaald, zodat die weer wat kaler is.

Met de komst van de herfst neemt ook de daglichtduur af; ’s morgens later licht en ’s middags eerder donker. Om toch de hele dag op de vide te kunnen werken, hebben we daar een tl-vormige ledlamp ophangen. Hierbij hebben we meteen het tussenvloertje verplaatst, zodat we morgen kunnen beginnen aan de planken links van het bovenste dakraam.