ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

1 oktober 2022 ‘vakwerkwerk‘

1 oktober 2022 – de voorspelde temperatuur is ongeveer gelijk aan gisteren, maar het wordt een traditionele herfstdag met regen en wind. Echt een dag om binnen te werken, ook al is daar niet echt warm.

De werkdag was iets korter dan normaal, maar we konden toch wel het e.e.a. doen.

De schuine balk zat al aardig vast, maar voor de zekerheid hebben we er aan de boven- en onderkant nog een schroef ingezet. Oud hout in verstek op elkaar aan laten sluiten valt niet altijd mee en over dit resultaat zijn we wel tevreden.

Bovenin dit vakwerkje zit geen leem, maar een driehoekig plankje. Links hadden we dat al eerder gemaakt en nu zit het rechts ook.

In de wand tussen puntkamer en vide zat nog een opening net onder het tussenvloertje. Links (gezien vanaf de puntkamer) was die al dichtgemaakt en nu is ook de helft aan de rechterkant dicht.