ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

3 oktober 2022 ‘weer beter weer‘

3 oktober 2022 – voor de nieuwe werkweek zijn hogere temperaturen voorspeld; vandaag maximaal 19 en (over)morgen zouden daar nog een paar graadjes bij kunnen komen.

Het was een kortere werkdag, waarin er nog wel gelegenheid was om het 2e roederaam nog een keer te verven. Nog even en het kan erin.

Het vakwerkje tussen de vide en puntkamer is weer wat dichter en nu kunnen de vakken klaar gemaakt worden voor leemstuc. Aan de onderkant is het te smal voor leemstenen en daarom doen we daar houtvezelplaten op – net als bij de achtergevel – zodat de voorkant daar gelijk wordt aan de voorkant van de leemstenen.