ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Wolfer Berg-Kloster (2006)

11 juli 2006 – al eerder stond er (hier) een bericht op onze site over het Wolfer Berg-Kloster, want ook in 2010 zijn we hier geweest. In 2006 zagen we de ruïne voor het eerst vanaf het bungalow vakantiepark Mont Royal. Uitkijkend over de bocht van de Mosel zagen we schuin achter Wolf de ruïne liggen en natuurlijk moesten we hier een keer naar toe. In 2006 was de toren nog toegankelijk, al was het niet zonder gevaar en op eigen risico. Toen we er 2010 weer waren was de toren afgesloten.

Hier onder de fotoserie van deze eeuwoude ruïne; in 804 zou hier al een kerk hebben gestaan, die in 1255 voor het eerst op papier vermeld wordt in een oorkonde. In 1478 wordt er een klooster bijgebouwd en daarna wordt het nog een paar keer vergroot. In 1685 wordt in het dorp Wolf een nieuwe kerk gebouwd en dit betekent het begin van het einde voor deze bergkerk. In 1782 zijn de kerk en het klooster vervallen en hoewel dit al lang geleden is, heeft ons huis (uit 1779) het complex nog voor het verval “gezien”.

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.