ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Wandeling 11 juli 2006

11 juli 2006 – we wilden via Wolf naar de ruïne van het Wolfer Berg-Kloster, maar dit keer niet via de gebruikelijke weg. We waren eerder al eens een bord richting Wolf tegengekomen via een lastig paadje dwars door de wijnvelden. Dit paadje namen we en de eerste verrassing was een dood slangachtig iets, wat bij nader onderzoek een hazelworm bleek te zijn.

Erg vaak lijkt dit pad niet gebruikt te worden want sommige richtingaanwijzigingen zijn nauwelijks meer te lezen. We lopen op smalle, soms nauwelijks zichtbare paadjes, tussen de wijnvelden door, met af en toe een oude stenen en grotendeels overgroeide trap. Zo gaan we in de richting van Wolf en omlaag richting de brug over de Mosel bij Wolf.

We staan weer op de “begane” grond en de brug bij Wolf komt in zicht; we lopen de brug over door Wolf heen en gaan richting de ruïne van het Wolfer Berg-Kloster. Na in totaal zo’n anderhalf uur gelopen te hebben zijn we bij de ruïne waarvan sommige delen mogelijk meer dan 1000 jaar oud zijn. Een rare gedachte dat hier vroeger ridders gelopen hebben.

Foto’s Wolfer Berg-Kloster:

Aan de andere kant van de ruïne gaan we de berg af en hebben dan een mooi overzicht over de streek in de richting van Ürzig.

Hierna houden we rechts aan en komen terecht in een bos; ook leuk voor de afwisseling. Op een gegeven moment verdwijnt het bos en komen we terecht in een rotsachtig en nauwelijks begaanbaar stuk. Zou dit wel de goede weg zijn? Nee dus, want als we besluiten om naar boven te gaan komen we uit bij een hek, maar wel aan de verkeerde (= gevaarlijke) kant!

Het is pas een klein halfuur geleden dat we vertrokken van bij de ruïne, maar het lijkt veel langer. De weg gaat het weer door het bos en af en toen zien we de Mosel tussen de bomen door als we langszaam afdalen richting Kindel. Opeens komen we bij een stroompje uit een bergbron en een oud houten bruggetje (in 2010 werd de route verlegd omdat dit bruggetje te gevaarlijk geworden was).

We zien Kröv nu ook eens van de andere kant en na bijna 3 uur gelopen te hebben komen we weer tekenen van de bewoonde wereld. Via borden worden we gewaarschuwd voor teken, ziektes en honden en mogen we -inclusief een paard als we dat zouden hebben- vanwege jonge aanplant het bos niet in.

Bij Kindel steken we over naar Kinheim en lopen over een redelijk horizontaal pad langs moestuinen aan de over van de Mosel terug naar Kröv. Nu (anno 2012) zou dit het einddoel zijn, maar in 2006 moesten we nog naar boven en na ruim 5 uur onderweg te zijn geweest zat de wandeling erop. 

 

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.