ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

26 oktober 2022 ‘leemsteenmetselen‘

26 oktober 2022 – het leek wel lente vandaag; een nagenoeg blauwe lucht, droog, windstil, zon en temperaturen tot maximaal 24 graden. We konden prima buiten koffiedrinken en eten, misschien wel een van de laatste keren dit jaar.

Ondanks het mooie weer, hebben we binnen aan het puntvakwerkje gewerkt. Alle leemstenen aan de linkerkant zitten erin en het grootste deel (morgen de rest) van de stenen aan de rechterkant. In elk vak is het bovenste randje open, omdat de leemstenen nog iets inklinken als de leemmortel droogt.

In het weekend, of daarna vullen we het bovenste randje en dan kan het verder drogen voordat de leemstuc erop kan.

Het mooie weer was een uitstekende gelegenheid om in de tuin het e.e.a. te snoeien. We zijn begonnen met de knotvlier en daarna de hazelaar, hibiscus, sering en bolstruik. De heg bij het schieferterras hadden we gisteren gedaan en morgen gaan we verder, want het weer blijft goed.