ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

29 oktober 2022 ‘afgetimmerd’

29 oktober 2022 – aanvankelijk was er voor vandaag weer maximaal 26 graden voorspeld, dat werd daarna verlaagd naar 24 en toen weer verhoogd naar 27. Welke van de 3 het ook wordt, het blijft een prima temperatuur voor de tijd van het jaar is.

In de puntkamer stond het isoleren en beplanken van het stukje van het schuine dak onder de dakkapel op het programma. Omdat dit niet in het zicht blijft, hoeven we de sloophoutplanken niet helemaal kaal te maken en kan de verf erop blijven. Dat scheelt weer tijd. Wel moest het geïmpregneerd worden, want je weet maar nooit.

Op de vide heeft de Douglasbalk, die in feite het dak ondersteunt, een donker uiterlijk gekregen. Niet alleen lijkt de balk hierdoor ouder, maar het past ook beter bij de oude dakplanken. Hetzelfde geldt voor een paar glimmende bouten en ringen, die nu een ‘oud-zwart’ uiterlijk hebben.

Het puntvakwerkdeurtje is nog niet bruikbaar, want 1 van de plankjes scheurde en wel precies op de naad van de 2 plankjes die erop zitten. Om het deurtje te verstevigen hebben zit er nu een dwars plankje op; iets wat we beter meteen hadden kunnen doen.