ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

30 oktober 2022 ‘proefhangen’

30 oktober 2022 – traditioneel is zondag een opruimdag, waarin de rommel van afgelopen week wordt opgeruimd, want waar gehakt wordt vallen spaanders. Vanwege het mooie weer hebben we zowel binnen als buiten opgeruimd en behoorlijk wat afval geoogst.

Het duurt altijd een tijdje voordat de leemstenen en de mortel van het puntvakwerkje droog zijn en dat betekent dat we ook nog even moeten wachten met de eerste laag leemstuc. Wat al wel kon, was het proefhangen van het deurtje! Gelukkig paste het vrij aardig, al brak er rechtsboven een stukje hout af, omdat ook daar een scheurtje in zat.

Op zich is het deurtje af, al moet de grendel er nog op  en moeten we kijken hoe we een passend kleurverschil kunnen maken tussen het deurtje en het omringende vakwerk.