ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

18 november 2022 ‘het waarom van het deurtje’

MET DEZE PAGINA ZIJN WE BEZIG

18 november 2022 – waarom de moeite nemen om een deurtje in het puntvakwerk te maken? Dit betekent immers extra werk en dat voor een klein deurtje waar je vanaf de videkant lastig -of zelfs helemaal niet- bij kunt, omdat het op zo’n 3 meter hoogte zicht.

De reden is: het uitzicht. In de toekomstplannen zit een optie voor een trapje in de puntkamer naar het tussenvloertje. Je kunt het deurtje dan opendoen vanaf de achterkant (daarom blijft de grendel vooralsnog in de ‘open’ stand staan) en door het bovenste dakraam naar buiten kijken.

Wat je dan in de verte ziet, is de eeuwenoude kloosterruïne van Wolf en dit maakt het eventuele meerwerk meer dan goed!