ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

21 mei 2023 ‘zomerbeelden en ‘n bosyucca‘

21 mei 2023 – met 21 tot 28 graden gaat het weer de zomerse kant op, maar zoals wel vaker als het opeens warm wordt, is er vanmiddag kans op onweer en flinke regenbuien.

Het opruimen was er een paar keer bij ingeschoten en hier en daar had het zaagsel zich inmiddels aardig opgehoopt. Dus, zoals wel vaker, was zondag een opruimdag.

Als de kans op nachtvorst richting nul gaat, gaan ook de grote tuinbeelden naar buiten. Vandaag was de dag, maar voordat de pelikaan op z’n zomerse stek gezet kon worden, moest de Yucca gesnoeid worden.

In de benedentuin staan al een paar Yucca’s en hebben we deze nieuwe stekken in de bossige boventuin gezet. Niet direct de ideale omgeving qua zon en grond en het is afwachten of de bosyucca het doet.

De rest van de dag hebben we klimop bij de achterdeur verwijderd, wat al veel te ver richting de muur was opgerukt. Ook in dit deel van de tuin moet de klimop gelijkelijk aan plaatsmaken voor wat anders.