ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

24 mei 2023 ‘een vaste roos‘

24 mei 2023 – van buitenaf ziet het weer er mooier uit dan wanneer je buiten bent. De temperatuur is met 17 tot 23 op zich wel aardig, maar de kille wind verpest het buiten zitten.

Door een onbekende oorzaak is de roos op de hoek van het huis bij de lantaarnpaal een behoorlijk stuk van de muur afgekomen en hangt vrij laag over de openbare weg. Met een plug, oog en touw hebben we de roos vastgezet. Dit ging niet zonder slag of stoot en eindige met een bepleisterde arm. Bloed, zweet en tranen, Doornroosje is er niets bij…

Eigenlijk waren we van plan om de rest van de dag in de tuin te werken, maar het weer was niet mooi genoeg. Wel hebben we wat plantjes gepoot en klimop verwijderd, maar dat was alles.

Binnen zijn we op de vide verder gegaan met het wit maken van de vakwerkvakken. De steiger van het puntje zit in de weg en omdat het puntje af is, gaan we de steiger morgen weghalen.

In de puntkamer staat de aftimmering van de dakkapelkant op het programma. De steenwol isolatie kunnen we vrijdag ophalen en tot die tijd gaan we o.a. planken op maat zagen, schoonmaken en impregneren.