ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

26 mei 2023 ‘planken, planken en planken‘

26 mei 2023 – komend weekend zou het eerste echt zonnige weekend moeten worden en in de aanloop daarheen wordt het vandaag 17 tot 24 graden, maar wel met behoorlijk wat wind.

Vanwege het mooie weer hebben we wat gehobbyd aan het terras. We zijn er nog niet helemaal uit wat het precies moet worden.

Bij het wit maken van het videvakwerk zijn we bij het “bobbelvak” aangekomen. Hier hebben we tot nu toe wat originele oude leemwikkels  in het zicht gelaten en we zijn nu aan het nadenken hoe we dit doorzetten bij het wit maken.

Nadat we de steenwol isolatie opgehaald hadden, zijn we op 3 plaatsen op de puntkamer bezig met planken. Op de wang van de dakkapel, waar houtvezel isolatieplaat zit zitten nu 10 planken, die telkens een stukje kleiner zijn omdat het schuin afloopt. Hier zijn we bovenaan begonnen, omdat de laatste (= onderste) plank er makkelijk op gaat.

Links naast de dakkapel zitten de eerste 5 planken. Tot aan de nok zijn het er ongeveer 60 en dan ook nog hetzelfde aantal rechts van de dakkapel en nog wat erboven. Achteraan op het tussenvloertje komt een restant andere planken en ook daarvan zitten de eerste 5 erop.

Voor we verder kunnen moeten er eerst weer planken gezaagd, schoongemaakt en geïmpregneerd worden.