ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

12 augustus 2023 ‘tropische buien’

12 augustus 2023 – de gister voorspelde regen is vannacht en vanochtend gevallen. Het is buiten tropisch vochtig en de temperatuur kan oplopen tot 31 graden, met de hele dag kans op buiten.

De ochtend begon met “administratieve klussen” ter voorbereiding op het werk aan badkamer2, waar we binnenkort mee beginnen. In vergelijking met het meeste werk wat er tot nu toe gedaan is, wordt deze badkamer wat moderner en meer in overeenstemming met het hedendaagse comfort. Hierbij zullen waar mogelijk wel rustieke elementen gebruikt worden, zoals deurposten uit oude vakwerkbalken.

Op de puntkamer zijn weer plintjes geplaatst en doordat ze nagenoeg dezelfde kleur hebben als de balk waar ze tegenaan zitten, vallen ze nauwelijks op. Ook zijn alle ontbrekende plintjes gezaagd en geschuurd en hebben ze hun eerste donkere laag gekregen.

Het voetje kwam uit de lijmklemmen en toen de impregneer droog was, kon die erin en is er weer een opening dicht. Het nieuwe stuk valt nu nog erg op, maar als dit hout ook donkerde is gemaakt, zal het (hopelijk) niet meer opvallen.

In badkamer2 worden wat oude eiken balken hergebruikt; we hadden er al 2 klaar liggen en nu hebben we 3e schoongemaakt en geïmpregneerd. Of we hem gaan gebruiken is niet zeker, maar hij ligt in ieder geval klaar.