ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

22 augustus 2023 ‘enigszins modernistisch’

22 augustus 2023 – evenals gisteren een volop zomerse dag, waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot boven de 30 graden. Morgen krijgen we nog zo’n dag, maar daarna wordt het – volgens de voorspellers – minder warm.

Vandaag stond het vervolg van gisteren op het programma, oftewel de badkamerwanden. In de wand tussen badkamer2 en het terras, komt een oud wagenwiel als raam (met matglas). We hebben de plaats van het raamkozijn bepaald en een cirkel uit de OSB-platen gezaagd.

Dat er nu ook een deel van de tussenwanden staat, geeft een veel beter idee van de afmetingen van de badkamer, die we in gedachte eigenlijk wat groter ingeschat hadden. We willen de ruimte zo goed mogelijk benutten, zonder alles te dicht op elkaar te proppen. Om eventueel geprop te voorkomen, wordt de wastafel een kwartslag gedraaid en kom tegen de wand van het voorportaaltje en de inbouwkast.

Badkamer2 wordt de modernste ruimte tot nu toe, die ook naar hedendaagse maatstaven enigszins comfortabel moet worden. Dus: geen kierende ongeïsoleerde vloeren, wanden en plafonds en oude houtworm bevattende houtconstructies, maar OSB-voorzetwanden, voorzien van dampremmende folie, PIR-isolatie en hier en daar een opgeknapt stuk oud hout.

De komende dagen komt ook de badkamerwand aan de kant van de achtergevel erin en omdat het vakwerk er ook nog ingezet moet worden, was het even puzzelen met de schroefstempels die de achtergevel ondersteunen. “Dankzij” de scheefstaande achtergevel denken we dit opgelost te hebben en de tijd zal leren of dat ook zo is.