ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

23 augustus 2023 ‘materiaaltekort’

23 augustus 2023 – met temperaturen van 26 tot plaatselijk 34 graden, is dit qua temperatuur de laatste topdag van deze week. Morgen zou het omslaan en voor de tuin zou dat geen kwaad kunnen.        

Het werk aan badkamer2 schiet sneller op dan verwacht en dat leverde materiaaltekort op. Na bezoekjes aan een paar bouwmarkten kunnen we weer wat vooruit, als missen we ook nog het e.e.a..

De eerste opzet van de voorzetwand voor de achtergevel leverde wat ruimtegebrek op bij de douche en daarom is de opening waarin de ramen komen aangepast; die zou aanvankelijk – net als bij de dakramen op de vide – schuin worden, maar wordt nu recht.