ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

24 augustus 2023 ‘voorzetachterwand’

24 augustus 2023 – de voorspelde regen is vannacht gevallen en er kan nog meer vallen. Doordat de temperatuur kan oplopen tussen 27 en 35 graden, zal het een zwoele tropische dag kunnen worden en dat werd het ook, want gedurende de dag viel er regelmatig een bui.

Katten, gevleugelde dieren en insecten, proberen al jarenlang gebruik te maken van een ingang die ontstaan is door de ontbrekende hoek van het vakwerk en een stuk achtergevel. Vandaag zijn we begonnen hier een einde aan te maken, door het plaatsen van een voorzetwand achter het vakwerk. In een later stadium wordt het vakwerk dan gerepareerd en ziet alles er weer oud uit.

Hierbij valt eens te meer op, hoe schuin het vakwerk van de achtergevel staat. Bij het plafond staat de voorzetwand bijna tegen het vakwerk aan en op de vloer is er zeker 15 cm ruimte tussen voorzetwand en vakwerk. De wand tussen badkamer en terras is gelukkig rechter. Ook deze wand moet geïsoleerd worden, omdat het een overdekt buitenterras wordt.

Omdat de stahoogte in de badkamer beperkt is tot ca. 2,2 meter, gaan we voor een verlichting van 3 inbouwspotjes in het plafond. Dit betekent, dat de elektriciteit voor de spotjes erin moet zitten, voordat het plafond erin kan. Daar zijn we vandaag ook mee bezig geweest.