ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

26 augustus 2023 ‘een groene kamer’

26 augustus 2023 – ten opzichte van gisteren wordt het weer vandaag rustiger, met minder wind en regen. Ook de temperatuur is wat minder, al is 18 tot 24 graden nog steeds wel aardig.

Sinds vandaag hebben we een kamer met groene wanden en een groen plafond. Dit is niet de eindkleur, maar de kleur van vochtbestendige gipsplaten in badkamer2, waarvan de laatste vandaag tegen het plafond gezet werden. Het volgende karwei hier is het vullen van de naden en schroefgaten en dan kan er gestuukt worden.

De deur- en raamopening stonden ook nog – letterlijk – open. In de deuropening van voorportaal naar badkamer2 hebben we een portaal (2 staanders + ligger) van de eerder schoongemaakte oude eiken balken gemaakt. Dat viel nog niet mee, want het geheel weegt meer dan 100 kilo en de balken zijn verre van haaks en recht. We zijn tevreden over het resultaat en kunnen nu aan de afwerking beginnen.

Het wind-, regen- en dierdicht maken van de achtergevel duurde langer dan verwacht en dat kwam doordat het zo gemaakt moest worden, dat we nog bij het vakwerk kunnen en door het scheefstaande vakwerk ten opzichte van de rechte voorzetwand. Er staat nu iets wat bruikbaar lijkt te zijn. Het is nog niet helemaal af; dat komt volgende week.

Tussen het werk aan de wat modernistische badkamer, was er tijd voor meer klassieke kunst in de kamer met de lage deur. De druivenstruik is gegroeid en als het meezit kunnen we binnenkort oogsten.