ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

2 september 2023 ‘afgesmeerd’

2 september 2023 – het gaat een mooi zonnig weekend worden, met weliswaar kans op een buitje, maar ook zon en temperaturen die de 30 graden zouden kunnen overschrijden.

De laatste plekjes van de wanden en het plafond zijn nu dicht gemaakt en daarmee is badkamer2 afgesmeerd. Als alles goed droog is, dan gaan we hier verder, met o.a. de ventilatie en de verlichting.

De vloerstrook van badkamer2 hebben we een klein stukje los getikt, zodat er ruimte was voor wat houtlijm. Met nog meer hulphoutjes hebben we de strook toen aan de lange en korte kant met lijmklemmen tegen de vloer aangetrokken. Hierdoor kwam de strook eerst wat omhoog, maar zakte weer tijdens het vastschroeven op de balken.

Alles lijkt goed te zijn gegaan, al is het even afwachten als de lijmklemmen los gaan. De strook zit er niet perfect in, maar beter dan vooraf gedacht. Als dit zich ooit nog een keer voordoet, dan leggen we waarschijnlijk eerst de vloerstrook erin en dan pas de rest.

Het zoeken naar het tackeronderdeel had de houtopslag in de werkplaats behoorlijk in de war gebracht en dit was een goede gelegenheid om het weer eens uit de zoeken en het op chronologische volgorde van mogelijk gebruik weer op te stapelen.  

Het lukte niet om het hout opruimen af te maken, want het werd ook wel weer eens tijd om wat in de puntkamer te doen, waar een hele riedel kant en klare plintjes al een poosje lag te wachten op montage. Omdat de tacker weer werkte, zitten er weer de nodige plintjes op hun plaats.