ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Oud nieuws 29 augustus 2004

29 augustus 2004 – het weer was niet echt mooi, maar mooi genoeg om de omgeving te verkennen. Het begon “goed” want we reden fout en kwamen bij een soort van openluchtmijn terecht. Omdat we er nu toch waren hebben we maar even rondgekeken. Echt veel was er niet te zien; een groot gat in de grond en wat hopen ernaast. Ooit had er blijkbaar iets anders gestaan, want op een soort eilandje stond nog een eenzame toren.

Van daaruit gingen we naar het plaatje Nürburg bij de gelijknamige “ring” waar snelle auto’s rondjes rijden. Nog afgezien van het feit dat het er enorm druk was, is dit niet echt iets waarin wij geinteresserd zijn, maar gelukkig was er vlakbij ook nog een gelijknamige Burg en dus gingen we kijken bij de ruïne van de Burg Nürburg.

De dag werd afgesloten met een bezoekje aan het plaatsje Adenau, waarvan vooral de historische kern rondom het marktplein de moeite waard was. Misschien gaan we hier nog een keer naar terug om het Eifeler Bauernhaus Museum te bekijken.

Meer info: Adenau en Burgruine Nürburg

 

 

Leave a Reply