ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Burg Monschau (voor 1217)

30 augustus 2004 – het was ons eerste bezoek aan Monschau (in 2007 zijn we er weer geweest) en waar je ook bent in of rond het dorp, je kunt niet om de Burg Monschau heen. Wanneer deze burcht precies gebouwd is, is niet bekend. De eerste vermelding in een acte is uit 1217 als castrum in Munjoje, de residentie van de Keulse Aartsbischop Engelbert I.

In de 14e eeuw werd de burcht uitgebouwd tot een echte vesting met ringmuren, maar al in 1543 werd de burcht na zware beschietingen veroverd door troepen van Keizer Karel V en werden zowel de burcht als het dorp Monschau geplunderd.

In de 19e eeuw werd de burcht tot Frans staatseigendom verklaard en verkocht een privepersonen, die -om belastingheffing tot voorkomen- de daken eraf haalden. Hierdoor verviel de burcht tot een ruïne, totdat een gedeelte na de 1e Wereldoorlog in gebruik genomen werd als jeugdherberg.

Hier staan alle foto’s achter elkaar.

Leave a Reply