ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Der Haller (voor 1130)

30 augustus 2004 – behalve de Burg Monschau heeft Monschau nog een eeuwenoud bouwwerk en dat is Der Haller. Waar de naam Haller vandaan komt is niet bekend en ook over de oorsprong van het bouwsel lopen de meningen uiteen; was het een buitenpost van de Burg Monschau, een wachttoren of het restant van een nog oudere burcht?

Wat zeker is, is dat het gebouwd is voor 1130 en dat het bij de belegering en plundering van 1543 zwaar beschadigd werd. Hierna werd het gedeeltelijk afgebroken en werd het steeds meer de ruine die het nu nog steeds is. Ondanks de staat waarin het verkeert is het een indrukwekkend bouwwerk, hoog boven de huizen aan de Rur (Roer).

Hier staan onze foto’s.

Leave a Reply