ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 16 juni 2012

16 juni 2012 – gisteren waren de voorspelde buien uitgebleven en was het de hele dag mooi weer, maar deze dag begon regenachtig. Tijdens een stevige regenbui gingen we op zolder op lekkenjacht en gelukkig bleef de “buit” beperkt tot 4, waarvan er 3 niet echt verrassend waren en vrij makkelijk te dichten zijn.

Tijdens de regenachtige ochtend hebben we binnen schoongemaakt en wat geslepen aan een stuk ijzer en gelukkig was het weer ’s middags beter. Het zeil werd van de linkerkant van de tuinmuur afgehaald en we konden verder. Om precies te weten hoe een vakwerkverbinding eruit zit, hebben we er 2 opgemeten; een Stiel (gewone staander) van de achterkant van de Scheune en een Eckstiel (hoekstaander). Hierna hebben we nog enkele struiken gesnoeid en toen het begon te regenen zijn we gestopt.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.