ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 25 juni 2012

25 juni 2012 – gisteren was het weer niet best, dus daarom zijn we vandaag vertrokken. Met aanhanger dit keer, om het nodig (tuin)afval mee terug te nemen.
Na boodschappen gedaan te hebben kwamen we in Kröv aan en dat zag er deze keer anders uit dan anders. Op de straten en langs de huizen lag een ongelooflijke hoeveelheid rommel; oud meubilair, TV’s, computeronderdelen, deuren, metaal, hout, keukenspullen en nog veel meer.

Het bleek dat de volgende dag de halfjaarlijkse grofvuilwagen langs zou komen en hiervan werd enthousiast geprofiteerd. Wie er ook van profiteerde waren personen in busjes met Oost-Europese kentekens, die overal de bruikbaar geachte spullen eruit haalden. Gedurende het hele jaar wordt hier al metaal ingezameld, maar nu werd dat tot bijna het extreme opgevoerd. De buurman vertelde dat er de afgelopen nacht in het dorp driftig getimmerd en gemept werd en dat ’s ochtends zo goed als alle metalen onderdelen overal afgesloopt waren.

Na de buurman en z’n metaalophaler geholpen te helpen met het inladen van een oud –ruim 200 kilo- zwaar onderdeel van een wijnpers,  hebben we zelf ook nog het nodige aan oud en roestig metaal in z’n aanhanger kunnen dumpen. Ook konden we nog wat oud hout en te moderne bureaubladen kwijt en hebben we nu meer ruimte in de garage.
Een prima begin dus.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.