ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 27 juni 2012

27 juni 2012 – de werkdag begon met een wandelingetje naar een witgoedwinkel om te kijken of ze daar een nieuwe vaatwasserafvoerslang hadden. Exact dezelfde slang hadden ze niet, maar wel iets wat er veel op leek, dus gaan we dat maar proberen.

no images were found

Onderweg nog even gekeken bij de dakdekkerswerkzaamheden van het Pfarrhaus en foto’s gemaakt van de “vliegende wekker” en een oude schuur uit 1611 aan de Gilgenkordel, een zijstraatje van de dwars door het dorp lopende Robert Schuman-Strasse.

Thuisgekomen werd de nieuwe slang aangesloten en proefgedraaid. Toen dit goed gegaan was, werd de vaatwasser weer op z’n plaats gezet en was hij klaar voor het eerste echte werk, wat gelukkig ook probleemloos ging.

In de tuin werd de muur even met rust gelaten en werd begonnen met een muurtje de zijkant van de trap. Ook dit betekende weer het nodige gepuzzel, maar de stenen waren een stuk lichter en daardoor handzamer.

We hadden de aanhanger niet voor niets meegenomen; de rest van de middag werd er snoeiafval ingeladen en de berg in de tuin werd langzaam kleiner. Ook moeten we de grond rondom de Scheune wat opruimen zodat er ruimte voor de steiger is.

Het leek ’s middags te gaan regenen, maar gelukkig bleef het beperkt tot enkele druppels en hadden we aan het eind van de dag toch nog het nodige gedaan.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.