ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 20 juni 2013

20 juni 2013 – in een twijfelachtige hitte vertrokken we in het begin van de avond naar Kröv, met een aanhanger met schroefstempels en een sloophamer. De hele dag waren er her en der zware buien gevallen en die zouden we onderweg ook tegen kunnen komen. Dat gebeurde dus ook en in de buurt van Luik kregen we de volle laag en zakte de snelheid van het verkeer tot 50 km per uur (op de snelweg). De rest van de weg viel het wel mee; er was af en toe een buitje, een stuk met windvlagen en de radio meldde ongevallen bomen. Gelukkig kennen we de slingerweg door de heuvels intussen goed en gebeurde er verder niets.

In het donker in Kröv aangekomen regende het een beetje toen we de spullen uit de auto haalden, maar –volgens de buurvrouw- had het erg geregend en gehageld. De hagel was niet zo erg/groot als de horrorhagelstorm uit 2011, maar in het buurdorp Kinheim zouden er wel daken kapot gehageld zijn,

Vanaf de straat was het water onder de garagedeur doorgekomen, waardoor er plassen in de garage lagen en in de gang en badkamer was het vocht in de lucht gecondenseerd, zodat de vloer daar ook nat was. In de dagen voorafgaande aan de regen was de temperatuur opgelopen tot richting de 40 graden en hierdoor was het zelfs 22 graden in de woonkamer!

De volgende dag zouden we wel gaan kijken of er verder iets gebeurd was.

2 comments to Nieuws 20 juni 2013