ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Beilstein

5 juli 2013 – het dorpje Beilstein met z’n maar ca. 134 inwoners (december 2011) ligt aan de Mosel tegenover Poltersdorf, op ca. 38 km. afstand van Kröv. Beilstein bestaat in ieder geval sinds 1268.

De oude dorpskern, die tegenwoordig helemaal onder monumentenzorg valt, ligt ingeklemd in een soort driehoek tussen 2 heuvelruggen met wijnstruiken en bossen. Vanaf boven is duidelijk te zien dat de latere woningen als een lint steeds verder het binneland in van de Mosel af zijn gebouwd.

Zoals veel dorpjes aan de Mosel heeft ook Beilstein te maken gehad met hoog water en ook hier was 1993 een rampjaar.

In de oude kern staan veel vakwerkhuizen en daardoor is het een soort miniuitgave van Bernkastel-Kues; minder huizen, kleinere huizen en kleinere pleintjes.

Beilstein wordt gedomineerd door het Karmeliterkloster met de aangebouwde St. Joseph kerk en de nog hoger gelegen ruïne van de eens zo machtige Burg Metternich, die helaas net als zoveel andere burchten in de regio het slachtoffer werd van de sloopdrift van de Fransozen. 

Onze foto’s van dit mooie Mosel dorpje staan hier.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.