ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Burg Metternich

5 juli 2013 – bij ons bezoek aan Beilstein hoorde uiteraard de klim naar Burg Metternich, die al ca. 750 jaar boven Beistein ligt. Al in 1268 wordt de burcht beschreven als eigendom van de Herren von Braunshorn, maar de kern van de burcht is waarschijnlijk nog ouder. Daarna groeit de burcht en wisselt een paar keer van eigenaar, totdat hij op 2 februari 1689 wordt verwoest door de slooplustige Fransozen. In de eeuwen daarna vervalt de burcht tot de huidige ruine.

Een bezoek aan de burcht is niet compleet zonder de klim naar de top van toren, waar je een mooi uitzicht hebt op de Mosel, de wijnbergen en diverse dorpjes in de omgeving. 

Onze foto’s van Burg Metternich staan hier.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.