ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 5 juli 2013

5 juli 2013 – vandaag hadden we min of meer ongepland “vrij”. Er is nog meer dan genoeg te doen, maar we besloten een soort vakantiedag te nemen en ergens naar toe te gaan.

De eerste stop was een noodzakelijk kwaad: de supermarkt om inkopen te doen voor de komende week. Daarna koffie met gebak en op weg naar het echte doel van de dag: Beilstein.

Door niet de aangegeven omleidingsroute te volgen duurde de heenreis wat langer, maar uiteindelijk kwamen we in het dorpje Beilstein aan. Het is een soort miniuitgave van Bernkastel-Kues zowel in aantal huizen als formaat van de huizen.  Het dorpje Beilstein ligt aan de Mosel, ingeklemd tussen enkele heuvelruggen en wordt gedomineerd door het Karmeliterkloster met de aangebouwde St. Joseph kerk en de ruïne van Burg Metternich. Meer over Beilstein en de ruïne staat hier.

Toen we thuiskwamen was het tijd om te eten en daarna gingen we nog even kijken bij het 60e Trachtentreffen aan de Mosel. Dit jaar was Still Collins de hoofdact van de vrijdagavond, maar aangezien we beiden niet echt Genesis / Phil Collins fans zijn, hebben we niet lang geluisterd naar deze coverband.

De complete fotoserie van Beilstein staat hier en die van Burg Metternich staat hier.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.