ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 12 & 13 juli 2013

12 juli 2013 – het was mooi weer; bijna te mooi en dus werd voor het werk aan de tuinmuur het afdekzeil ingezet als zonnezeil, zodat er de hele dag doorgewerkt kon worden aan de tuinmuur.

Binnen werd de laatste hand aan de bekisting van het ringanker boven de buitenmuur van de keuken gelegd en daarna werd het beton erin gestort. De metselmannen namen de spullen die niet meer nodig waren vast mee en morgenochtend komen ze de bekisting ophalen. Meer over het werk vandaag staat hier.

Hierna hebben we nog even gehakt in de zeer ongelijke betonvloer van de koeienstal om te kijken wat eronder zit. Helaas was dit verre van spectaculair, want op het stuk waar het beton nu weg is liggen keien en stukken leisteen.

Om de afronding van deze etappe te vieren en de verbruikte energie aan te vullen zijn we ’s avonds uit eten gegaan.

13 juli 2013 – vandaag gingen we weer terug, maar voor het zover was moest de bekisting van het ringanker afgehaald worden en dat viel nog niet meer. Met hamers en koevoet lukte het tenslotte en toen ook de avontuurlijke steiger was afgebroken, waren we op tijd klaar voordat de oppermetselman z’n spullen terug kwam ophalen.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.