ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Boswandeling Kröv

13 oktober 2013 – voor vandaag stond er niets op het programma, dit in tegenstelling tot de komende week waarin het verbouwgeweld weer zou losbarsten. Helemaal niets doen is ook niet veel, dus besloten we ‘s middags een wandeling te gaan maken. Dit keer  niet langs de Mosel of tussen de wijnvelden door, maar naar een bosachtig stuk op de heuvels tussen Kröv en Kinheim. We hadden daar nog niet veel gelopen en wisten dus niet hoe het met de beloopbaarheid van wegen en paden zat.

Na de bebouwing van Kröv achter ons gelaten te hebben liepen we over een asfaltweggetje naar boven richting het bos. Wandelaars kwamen we niet tegen, maar wel een van de herfstzon genietende Tettigonia viridissima (oftewel de grote groene sabelsprinkhaan). Het zou later een ‘zij’ blijken te zijn en zij bleef rustig op het asfalt zitten zodat we zelfs van vrij dichtbij een foto konden maken.

Nadat we ook het laatste bouwsel, waarvan we eigenlijk niet weten wat het is (een opslagruimte?), liepen we tussen de bomen. Hoe de route verder zou gaan wisten we niet, maar het was wel de bedoeling om voor donker weer terug te zijn. Nadat de asfaltweg overgegaan was in een bospad kwamen we langs de Scheiderbach (Bach = beek). De laatste keer dat we voorbij deze beek gekomen waren was tijdens een wandeling in 2006 (zie hier), dus al weer een aardige tijd geleden.

Na de beek te zijn gepasseerd liep het pad verder en op een open deel hadden we een mooi uitzicht op de andere kant van Kröv. Een stukje verder versperde een drassig stuk onze weg en moesten we omlopen door het bos.

De weg tussen de bomen was door de vele bladeren niet duidelijk te zien, maar we denken wel dat we redelijk goed gelopen zijn. Inmiddels stond de zon al een stuk lager en kwam het goed uit dat we paadje naar beneden richting Kröv zagen.

We verlieten het bos en tussen de wijnvelden door liepen we verder, waarbij we ook nog langs een Wijnberg van onze burgemeester kwamen. Burgemeester van Kröv, met  2.279 inwoners (dec. 2012), is geen full-time baan en vandaar het Weingut Günter Müllers-Stein. De helling werd steeds minder steil en voor we het wisten stonden we weer aan de rand van Kröv; het was een leuke wandeling en we waren voor het donder terug.

De complete fotoserie van deze wandeling staat hier.

1 comment to Boswandeling Kröv

  • je moeder / Karla

    Weer een mooie reportage uit een prachtig gebied. Daar zouden wij ook nog wel eens willen wandelen. Wie weet. Ik heb weer genoten!