ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 21 april 2014

21 april 2014 – het grootste deel van de dag was het lekker weer; de truien konden al snel uit en in de T-shirt en korte broek konden we buiten aan het werk.  Ook koffie en thee drinken ging prima op het terras en het vakantiegevoel was er meteen weer.

De eerste karweitjes zijn elk jaar hetzelfde; bladeren en kastanjes opruimen in de benedentuin en paadjes vrijhakken in de jungle alias boventuin. De planten in het stukje echte tuin bij het terras ontkwamen ook niet aan de snoeischaar, want voor de dwergroos was reusachtig gegroeid.

Ondertussen had junior de luiken opgemaakt en de ladders weer op hun plaats gezet, zodat we een inspectie- en overlegronde konden maken. Alles zag er op het oog nog hetzelfde uit en dus gingen we overleggen waarmee we als eerste verder zouden gaan.

Voor zover we iets kunnen en willen plannen (want er komt meestal toch weer iets tussen), willen we dit jaar de keuken weer bruikbaar maken, het vakwerk van de achtergevel en rechter zijgevel renoveren en een paar lemen binnenwanden repareren. Bij dit laatste moeten ook een paar doorgangen gemaakt worden en moet wat vakwerk gerenoveerd worden, waarvoor de hulp van de timmerman weer ingeroepen zal worden. De keuken bruikbaar maken houdt ook het nodige in, want er moet een vloer in, de wanden moeten afgewerkt worden en aan de kant van de koeienstal moet zelfs de wand nog gedeeltelijk gemaakt worden. Verder moet het plafond ook afgewerkt worden en zal er water en elektriciteit aangelegd moet worden. Ook het raam naar de Scheune moet geplaatst worden in een kozijn en vensterbanken zijn ook wel handig.
Buiten staat er nog wat op het lijstje; het zou leuk zijn als het kleinere trapje in de 2e muur en het muurtje zelf af zouden komen.

Vandaag hebben we over het tuinmuurtje heen ook weer even met de nieuwe buren gesproken. Zij willen net als wij zonnecellen op hun dak zetten, maar waar dit bij ons nog in de ideefase zit, zijn zij al bijna in de uitvoeringsfase.

Vanwege het mooie weer hebben we ook het zeil van de tuintrap/-muur afgehaald en het bouwwerk heeft de winter (die er volgens de buurman niet geweest was) prima overleeft.

De rest van de werkdag hebben we gevuld met het afhalen van de behangresten in de keuken en uithalen van spijkers uit oude planken die we willen hergebruiken. Vanwege de regen moesten we wat eerder stoppen dan gepland, maar voor een eerste werkdag was het prima zo.

Na een wat droger tijdstip afgewacht te hebben zijn we wat eten gaan halen en hebben dat maar thuis opgegeven in plaats van zittend op een bankje aan de Mosel.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.