ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Vide

Boven de keuken en de koeienstal hebben we de nieuwe woonkamer gepland. De vloer daarboven is er waarschijnlijk nooit geweest en die komt er ook niet. We willen de oude balken laten liggen en aan de ene kant een soort vide maken. Via deze vide kunnen we dan naar de ‘puntkamer’. De andere kant blijft open en het is de bedoeling dat je tussen de balken door naar het dak en de vakwerkwaaier kunt kijken. De binnenkant van het dak krijgt een ‘old look’, want we willen het nieuwe dak aftimmeren met de oude dakplanken en -balken. 

2007 – 2018

Dit kom (misschien) nog wel een keer.

2019

28 april 2019 – voor vandaag stond er een geluidsarm karweitje op het programma, het ontspijkeren van de oude dakbalken. We hebben weer 5 balken schoon gemaakt en daar kwamen de nodige spijkers vanaf, zowel meer dan 100 jaar oude gesmede spijkers als moderne getrokken nagels. 

We willen ze gebruiken om het nieuwe dak oud te maken en we hebben er nog een stuk of 15-20 te gaan. Genoeg dus om nog de nodige geluidsarme dagen te vullen.