ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Wandeling Traben-Trarbach (2019)

2 juni 2019 – het was mooi weer, met temperaturen die konden oplopen tot boven de 30 graden en we besloten halverwege de middag om te gaan wandelen. Het werd een wandeling naar Traben-Trarbach door het bos halverwege de heuvel en daarna terug langs de Mosel, totaal ca. 16 km. Op zich een leuke route, behalve het stuk tussen Rißbach en de brug bij Wolf, want daar loop je op de weg, omdat er geen voetpad of fietspad is. Het laatste stuk naar Kröv loop je ook langs de weg, maar daar is tenminste een fietspad.

We liepen Kröv uit over de Ehrenmalstraße langs het oorlogsmonument en even later liepen we langs de Grabkapelle Kesselstadt. Dit is het laatste gebouw van Kröv voordat je echt tussen de wijnvelden loopt, met oude begroeide trappen.

Halverwege de heuvel besloten we een voor ons nog onbekend pad in te gaan, wat in de richting van Traben leek te lopen. Dit avontuur was van korte duur, want na de eerste bocht liep het pad dood tussen de wijnstruiken.

Na de wijnvelden komt het bos, met mooie uitkijkplekken op de ruïne van Mont Royal.

Bij mooi weer vliegen er regelmatig zweefvliegtuigen boven Kröv, die met vliegtuigen omhoog getrokken worden vanaf een grasvliegveld. Toen wij er langs liepen ging er net een vliegtuig de lucht in.

Het is niet de eerste keer dat we via deze weg Traben in liepen en het zal ook niet de laatste keer zijn. Het blijft een leuke stad met een mooie brug naar Trarbach, met hoog erboven de ruïne Grevenburg.

De terugweg ging via de Rißbacher Straße, waar we in 2006 voor het eerst doorheen liepen. Toen stonden er enorme leegstaande panden, waar nu nieuwbouw staat.

Vlak ernaast staat gelukkig een pand wat wel behouden is. In 2006 zagen we al dat het opgeknapt werd en het ziet er naar uit dat dit goed gelukt is. Het pand met de kraan en de tuin met de bron ervoor zien er goed uit.

We liepen langs een huis wat ooit te koop stond, het is een enorm pand met kelders en stallen en werkplaatsen aan de achterkant. Tot Rißbach liepen we over een pad langs de Mosel. Helaas kwam daar bij de nieuwe brug bij Wolf een eind aan en moesten we verder over de weg met anti-lawine hekken.

Iets verderop, bij de oude brug naar het centrum van Wolf, begon gelukkig het fiets-/wandelpad. Dat liep een stuk beter, maar haalt het bij lange na niet met een pad door de Weinbergen. Gelukkig kwam Kröv snel dichterbij en zo’n 4,5 uur na vertrek konden we op het terras ijs eten.

 

Hieronder de complete fotoserie van deze wandeling: