ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Burg Balduinseck

17 mei 2019 – na een bezoek aan Sosberg, Mörsdorf en de Geierlaybrücke gingen we richting huis, toen we in een bocht opeens een ruïne zagen liggen. We reden er omheen en aan de andere kant bleek een parkeerplaats te zijn. Het bleek dat we bij de ruïne van Burg Balduinseck waren, wat ook wel Baldeneck genoemd wordt.

Rond 1325 is men met de bouw begonnen en ca. 6 jaar later in 1331 was de burcht af, strategisch gelegen op een ca. 20 meter hoge rots, waar een paar beekjes omheen lopen. Tot in de 16e eeuw was het echt in gebruik, totdat de bestuursfunctie verplaatst werd naar Zell. In 1675 werd het als ambtsgebouw verpacht en dat het door gebrek aan onderhout het begin van het einde. In 1711 wordt het als verwaarloosd omschreven en in 1780 als vervallen.

Het verval ging door totdat het in 2009 te gevaarlijk werd vanwege de kans op instorting. Er zijn wat restanten gerestaureerd, maar eigenlijk is het jammer dat deze burcht zo in verval geraakt is. Voor zover men kon achterhalen is deze burcht namelijk nooit beschadigd geweest door oorlog.

Onze foto’s van de burcht(ruïne):