ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Kelderingang en trap

Juli 2008/2017 De deur naar de kelder had waarschijnlijk al lang geleden de strijd tegen vocht, schimmel en houtworm op moeten geven, want hij was vervangen door een plaat multiplex. Ook die had de nodige strijd tegen de elementen houtworm , vocht en schimmel geleverd, want hij was kromgetrokken, had een zwarte natte binnenkant en een buitenkant die er uit zag als de achtergrond van een dartboard.
Ook de trap had geleden en centimeters dikke treden leken te veren onder het gewicht van de voorbijgangers op hun weg naar boven en beneden. Centimeters dikke treden kunnen niet veren en het bleek dat de ondersteuning van de treden weggerot was en dat het veren werd veroorzaakt doordat de treden aan de trapbekleding hingen….
Er was nog wat meer aan de hand, want de ondersteuning van de trap c.q. deurpost van de kelderdeur was zo rot, dat de hele trap aan de onderkant enkele centimeters verzakt was. Dit verklaarde tevens het gevoel van evenwichtsstoornis als we de trap opliepen (en nog steeds lopen).

Een trap “opkrikken”, ondersteuning en deurposten vervangen doe je niet zomaar even en zeker niet als je de boven verdieping en kelder toch niet gebruikt. Het zo laten was eigenlijk ook geen optie, want als iemand door de trap zou zakken, waren we nog verder van huis.
Dus dan maar een oplossing in de vorm van een noodondersteuning van de keldertrap.

2018

Hieronder de fotoserie: